BIH

Pomozimo Stočanki Almi Kovačić da ispuni svoju jedinu želju

25.7.2017

Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan jednu..., da ozdravi. Pomozimo Stočanki Almi Kovačić da ispuni svoju jedinu želju. 

Almi je potrebno 53.000 eura kako bi izvršila transplataciju gušterače i za liječenje, koje ona i njena porodica nemaju, pa je upućen apel za pomoć svima onima koji su u mogućnosti i žele da pomognu. 

Inače, Alma je provela deset godina na dijalizi (hemodijaliza i peritonealna dijaliza) u prekidima. Oba roditelja bili donori bubrega. Majka joj je donirala bubreg 2004. godine koji je funkcionirao do 2008. godine, a operacija je izvršena u Tuzli.

Nakon toga, 2015. godine i otac joj je donirao bubreg, a operacija je urađena u Francuskoj. 

Humanitarna pomoć prikupljanja novčanih sredstava za transplantaciju bubrega i pankreasa (gusterača) bila je pokrenuta 2011. godine pod nazivom : "Pomozimo da Alma dobije višegodišnju borbu za život".

Zbog raznih komplikacija koje su se u međuvremenu dogodile, aktivacije senzibilizirajucih antitjela i dodatnih troškova nije bila u mogućnosti da uradi obje transplantacije u istom trenutku.

Zbog komplikacija i problema koje donosi šećerna bolest, preporukom liječnika potrebno je uradit i transplantaciju pankreasa (gušterače) da bi donirani bubreg trajao bez problema. Za liječenje i transplantaciju pankreasa (gušterače) potrebno je 53.000 eura koje Alma i njena porodica nisu u mogućnosti osigurati.

''Stavljam ispred sebe još jedan veliki izazov, gdje želim da izvršim transplataciju gušterače, nakon uspješne transplatacije bubrega.

Prošla sam kroz razna iskušenja, životne poteškoće a u svemu tome uz Božju pomoć skupila sam snagu za novu borbe, iz koje ću nadam se uz vašu nesebičnu pomoć izaći kao pobjednik.

Trajanje bubrega uz šećernu bolest je kratkog vijeka i zbog toga mi je potreba transplatacija gušterače da bi bubreg što bolje funkcionirao.

Ovaj tekst pišem jer ne mogu uspjeti sama, i potrebna mi je vaša pomoć. Zahvat se može izvesti u Francuskoj. Ni prva transplatacija ne bi uspjela bez vas'', napisala je Alma na Facebook statusu.

Svi koji mogu i žele pomoći to mogu učiniti uplatom novca na račun.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.