AKCIJE Livanjski đaci humanitarci

Zarađeni novac od nagrade i prodaje radova na sajmu darovali za liječenje bolesne majke iz Kupresa

Zahvalni na kupovini njihovih proizvoda

Ale Kamber
24.12.2018 09:44

Učenici iz Livna pri humanitarnom radu

Foto: Ale Kamber

Na ovogodišnjem livanjskom sajmu „Zlatne ruke Livnjaka“, koji se već nekoliko godina priređuje u PTC Forum, nastupili su i učenici livanjske Osnovne škole „Fra Lovro Karaula“.

Oni su izložili i prodavali svoje radove koje su tokom polugodišta izrađivali na likovnoj sekciji i inkluzivnoj radionici.

Sav prihod od prodatih radova i nagrade za osvojeno treće mjesto na Sajmu namijenili su u humanitarne svrhe, za liječenje mlade majke iz Kupresa Anite Barišić, koja je nakon porođaja završila u induciranoj komi i još je na liječenju.

Ukupno su za navedenu akciju, koja se odvija pod nazivom „Za zagrljaj majke - pružene ruke“, učenici prikupili i darovali 998,55 KM, te ih uplatili na tekući račun 1613000062266974 kod Raiffeisen banke, na koji i svi ostali zainteresirani građani mogu uplatiti vlastiti prilog za liječenje Anite Barišić. 

Učenici i njihovi nastavnici zahvaljuju svima koji su kupovinom njihovih radova i sami sudjelovali u pomoći pri liječenju mlade majke iz Kupresa, kojoj su želje brzo ozdravljenje i povratak djeci.

Na Sajmu su iza učeničkog štanda, uz učenike, bile i voditeljice njihovih radionica Manuela Brdar i Gordana Nakić, te predstavnici Vijeća roditelja Silvija Perković i Ivana Jahjefendić.

Tagovi

Livno Kupres
NA VRH