BIH

Nije me strah lažnih optužbi!

EKSKLUZIV Adnan Ćatić otvorio dušu za "Devni avaz"

Razgovarao: Almir SOKOLOVIĆ

15.4.2015

Ime bivšeg svjetskog bokserskog prvaka Adnana Ćatića alias Feliksa Šturma (Felix Sturm) proteklih dana puni stranice njemačkih listova. Boksera bh. porijekla mediji u toj zemlji, prije svih ugledni "Bild", povezali su u priči da je zajedno s menadžerom Rolandom Bebakom pokušao organizirati likvidaciju bivšeg promotora, Turčina Ahmeta Onera.

Prenapuhana priča

Ćatić je proteklih dana izbjegavao medije iz Njemačke i Velike Britanije, koji su okupirali njegov kamp u Kelnu, ali je odlučio otvoriti dušu za "Dnevni avaz" i pojasniti sve detalje ove, prema njemu, prenapuhane priče koja je podigla previše prašine.

- Ja u cijelom slučaju nemam nikakve veze. Sve je krenulo od trenutka kada je moj menadžer Bebak htio prijaviti slučaj reketiranja. Pojedini mediji su se zainteresirali, a da bi im sve bilo interesantnije, u cijelu priču uvukli su i mene. Valjda da bi podigli tiraž i tako je sve krenulo - kaže Ćatić.

Šta kažu u tužilaštvu u Kelnu koje je pokrenuo istragu, policija...

- Policija je jučer (ponedjeljak, op. a.) zatvorila slučaj. Mediji u Njemačkoj prestali su pisati i meni je stalo da se sve ovo što prije završi, jer me 9. maja u Frankfurtu čeka velika borba.

 Mediji su izvještavali da je, navodno, bokser Manuel Čar (Charr) na sastanku tajno snimio razgovor s Vašim menadžerom Bebakom i otišao s njim u policiju...

- To sam i ja čuo, ali on trenutno nije u Njemačkoj, jer u Rusiji ima borbu. Kada se vrati iz Moskve, dat će iskaz. Koliko sam upoznat, spreman je sve ispričati.

Kako ovo utječe na Vas? Šta kaže advokat menadžera Bebaka?

- Svi su uz mene. Znaju da je cijela priča velika glupost, prenapuhana, a Bebakov advokat Gotfrid Rems (Gottfried Reims) rekao je da je ovo najsmješnija optužba koju je čuo u svojoj karijeri.

 Kako je supruga Jasmin (Jasmine) doživjela kada Vas je vidjela u negativnom kontekstu na naslovnici "Bilda"?

- Sasvim mirno, samo se nasmijala. Znala je da je sve što pišu nula. Nismo o tome ni razgovarali.

Interesantno je, posebno za njemačke prilike, da je to slučaj iz 2011. i da je tek sada, četiri godine kasnije, dobio ovakav publicitet?

- Optužbe su teške, čak preteške. Ne zato što je neko spomenuo da je traženo 20.000 eura za likvidaciju mog bivšeg promotora, već što su u cijeloj ovoj priči menadžera i mene pokušali reketirati. Zato smo i podigli kontratužbu.

Je li Vas strah da bi se cijeli slučaj mogao okrenuti protiv Vas?

- Ne, nijednog trenutka. Što se mene tiče, ja sam tu priču davno završio. Okrenuo sam se samo karijeri.

Povratak na tron

 Meč s Rusom Fedorom Čudinovom sve je bliže. Na Twitteru ste počeli odbrojavanje?

- Ovaj meč veoma mi je bitan, njime se želim vratiti na tron. Moji najbolji prijatelji su uz mene. Tu su i sparing-partneri. Sve ide prema planovima.

Primijetili smo da svaki trenutak koristite da objavite sliku sa kćerkicom Nahlom.

- Kada priželjkujete da dobijete kćerkicu, a već imate sina, i kada vam Bog ispuni želju, onda je normalno da iskoristite svaki trenutak da ste s njom. Pomognem supruzi svaki dan, najviše smo zajedno nedjeljom, kada nemam trening. Nahla je moja velika podrška, snaga...

Spahić je naš ponos

Mediji u Njemačkoj nisu baš najbolje dočekali Vašu podršku Emiru Spahiću, nakon incidenta u Leverkuzenu, kada ste se oglasili putem Twittera.

- Spahić je naš ponos, kako sam i napisao na Twitteru. Želio sam mu dati podršku da nije sam i zaista tako mislim. A reakcije? One mi nisu bitne, jer je Emir stao u zaštitu brata. To treba cijeniti, a mi Bosanci smo takvu, vezani malo više uz rodbinu nego Nijemci.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.