KANTON SARAJEVO

Domovi zdravlja ostaju bez 17 logopeda, roditelji ogorčeni

Potreba građana KS za ovom vrstom zdravstvene usluge značajno je porasla

Logopedi postigli odlične rezultate u radu s djecom. Ilustracija

Piše: A. Nalo

8.1.2021

Ako se ne produži ugovor logopedima, a koji su na ugovor o djelu radili proteklu godinu, u Domovima zdravlja KS sa djecom koja imaju poteškoća u govoru radit će samo jedan ljekar! To nam je potvrdio portparol ove zdravstvene ustanove Arman Šarkić.  


Odlični rezultati

U izjavi za „Dnevni avaz“ kaže da u januaru istječe ugovor za 17 logopeda, a koji su tokom svog kratkog rada postigli odlične rezultate. 

- Još u decembru smo resornom ministarstvu poslali obavijest o tome da ovim doktorima istječe ugovor. Nismo dobili nikakav odgovor. S obzirom na to da mi nemamo novca, njihov rad je finansirao Zavod za zdravstveno osiguranje KS. Ono što treba istaći je to da je potreba građana KS za ovom vrstom zdravstvene usluge u posljednjih nekoliko godina značajno porasla – rekao je Šarkić.


Šarkić: Poslali obavijest. Arhiv

Razvojni problemi

Prema njegovim riječima, pored jednog logopeda DZ imaju i jednog defektologa- oligofrenologa koji radi s djecom koja imaju različite razvojne probleme.  

Ova vijest, da DZ ostaju bez logopeda, uznemirila je jučer roditelje čija djeca trebaju njihovu pomoć. Čak su na internetu pokrenuli i zvanično potpisivanje peticije da se njihovi ugovori produže. 

Kako nezvanično saznajemo, Ministarstvo zdravstva KS uputilo je urgentno pismo prema Zavodu zdravstvenog osiguranja KS da se ovaj problem riješi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.