KOLUMNE

Naprijed, ratnici!

Komentar dana

Almir SOKOLOVIĆ ([email protected])

27.3.2015

Konačno nogomet. Onaj pravi. Svi oni istinski navijači koji vole naše "Zmajeve" kazat će da se istinski nogomet nije igrao još od Svjetskog prvenstva u Brazilu, nakon kojeg su Papetovi puleni dotakli najnižu tačku u posljednjih nekoliko godina.

Šamari od skromnih Kiprana i Izraelaca navukli su tamne oblake nad nogometnom Bosnom i Hercegovinom. Protekla četiri i po mjeseca, od 16. novembra prošle godine i debakla u Haifi, vrlo malo se pričalo o reprezentaciji.

Sve je bilo sivo, pa i trakavica s odlaskom selektora Safeta Sušića s kormila. Vrlo malo se pričalo o "Zmajevima", koji su bili ponos nacije. Lekcije su nam dijelile i one selekcije koje su u "drugom razredu" evropskog nogometa. Skoro pa smo dotakli dno.

I onda se dogodio dolazak Mehmeda Baždarevića. Srčan, kakav je bio i na terenu, Meša je najavio zaokret, novu igru, nove pobjede... Andora nije tim koji će pokazati kakvu krvnu sliku ima naš tim pod komandom novog selektora, ali može donijeti mir i prijeko potrebnu pobjedu, s kojom bismo ostali u igri za plasman na Euro.

Naše reprezentativce i dalje možemo zvati "Zmajevima". Vjerujemo da nećemo nikada ni prestati, a oni večeras u Andori trebaju dokazati da su jednako i veliki borci koji će "gristi" za svaku loptu i koji žele dokazati da su epizode protiv Kipra, Velsa, Izraela... tek prolazne slabosti ovog tima, koji ima velike domete.

Zbog toga - naprijed, ratnici! Do puta za Francusku.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.