KOLUMNE

Kome je stalo do naroda

Komentar dana

Amil DUČIĆ

7.9.2015

Sve učestalija prepucavanja između političkih faktora u manjem bh. entitetu, u kojima se ne štedi na oštrim riječima, samo potvrđuju da nikome na tamošnjoj političkoj sceni nije stalo do naroda koji sve lošije živi.

U RS vladajući Milorad Dodik, u poznatom maniru, bacajući otrovne strelice prema opoziciji u tom entitetu, a poziciji na državnom nivou, prijeti izmjenama krivičnog zakonodavstva da bi ih mogao procesuirati za "veleizdajničku politiku".

Ostajući dosljedan svojoj retorici o "srpskim interesima", nacionalno osviješteni predsjednik RS govori o svemu samo ne o gorućim problemima građana koji grcaju u siromaštvu.

Umjesto brige o žestokoj dubiozi Fonda PIO RS, koji postepeno kolabira u dugovima, te o činjenici da, primjerice, mizerne penzije kasne i po mjesec, Dodiku je puno draža tema kako da sa 1.200 KM mjesečno nagradi poslanike iz prvog saziva Skupštine RS, među kojima su Karadžić, Krajišnik, Brđanin, kao i on sam!

No, ni njegova opozicija ne zaostaje u apsurdima i nedosljednostima, pa je tako predsjednik NDP-a Dragan Čavić odlučio igrati Dodikovu igru te u cijelu priču uvodi i treću rezoluciju o osudi genocida, ovog puta počinjenog od NDH u Drugom svjetskom ratu. E, baš će ova rezolucija, jednako kao i Dodikova o genocidu nad Ermenima, pomoći sve siromašnijem stanovništvu RS!

Nedosljednost Čavića se ogleda u izjavi u kojoj on tvrdi da niko iz RS neće podržati predloženu rezoluciju Kluba poslanika koalicije "Domovina" o genocidu u Srebrenici. Dakle, isti onaj Čavić koji se prije nešto više od 10 godina na funkciji predsjednika RS izvinio za Srebrenicu. No, sve u službi izbora, a njih eto opet naredne godine, a narod “ko šiša”!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.