LIČNOST DANA

Adnan Terzić: Ispunjava obećanja

Bez mnogo pompe, Terzić sa saradnicima otvara nove i završava započete poslove

Al. B.

Terzić: Najznačajnija uloga u uspješnim projektima

Foto: Agencije


Okončani su radovi na probijanju tunela Počitelj, dugog 1.163 metra, na poddionici Počitelj - Zvirovići Koridora 5C. Svečano je obilježen još jedan uspjeh „Autocesta FBiH“ i domaće građevinske operative, postignut čak četiri mjeseca prije planiranog roka.

U državi u kojoj je politička kriza konstantna, ekonomski problemi sve veći, prognoze sve pesimističnije, a zdravstvena kriza prijeti da nas ponovo “zaključa”, ovakve investicije izuzetno su značajne za ukupnu bh. privredu.

Najznačajnija uloga u realizaciji ovog, ali ostalih projekata koji su u toku, pripada direktoru „Autocesta FBiH“ Adnanu Terziću. U državi u kojoj tenderske procedure traju beskonačno dugo, strpljivo i bez mnogo pompe u javnosti, Terzić sa saradnicima otvara nove i završava započete poslove.

U toku su i radovi na poddionici Tarčin - Ivan, a nastavljaju se i na poddionici Vranduk - Ponirak. Zenička zaobilaznica trebala bi biti otvorena na Dan državnosti, a s ''Autoputevima RS'' dogovara se zajednička izgradnja tunela ''Putnikovo brdo dva''.

Čini se da će konačno dugogodišnja obećanja zaista biti i ispunjena. Baš kao što i novi kilometri tunela i asfalta, građeni u težim vremenima od svih prethodnih, daju nadu da će kriza u BiH, barem za cestogradnju, biti blaža.

Adnan Terzić rođen je 1960. godine u Zagrebu. Obavljao je niz odgovornih dužnosti, a posebno će biti upamćen kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH od 2002. do 2007. godine, kada je BiH napravila i najveće iskorake.

Više o temi Adnan Terzić

VLADA FBIH NAREDNE SEDMICE DAJE SAGLASNOST
BiH raspisuje najveći tender za Koridor 5C
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na