LIČNOST DANA

Habib Nurmagomedov: Odlazak istinskog borca

Odlučio ispuniti obećanje koje je dao majci

Nurmagomedov: Još jednom ubjedljiv. Agencije

Piše: N. D.

26.10.2020

Tri limuzine i policijska pratnja polako su „klizile“ prema dvorani u Abu Dabiju. Stigla je najveća MMM zvijezda na planeti. Habib Nurmagomedov i njegov tim došli su na mjesto gdje će dagestanski borac imati svoju 29. borbu u mješovitim borilačkim vještinama. UFC prvak u lakoj kategoriji, ušao je u oktagon i Džastina Gejčija (Justin Gaethje).

Opet kao po navici, završio je borbu na spektakularan način, a onda je odlučio ispuniti obećanje koje je dao majci. Nurmagomedov je njoj obećao da završava s karijerom i za njega je to gotova priča.

Svijet ovog sporta će svakako biti na velikom gubitku, jer se radi o borcu koji ima 32 godine, a u MMA to nije starost, nego zrelost. A Habib nije običan borac, nego onaj istinski.

Bilo kako bilo, proći će dosta vremena dok se ukaže neki novi Habib, sa borilačkim znanjem, osebujnim karakterom i različitosti od ostatka borilačkog svijeta gdje se ljudi bore za skandal više.

Habib Nurmagomedov rođen je 20. septembra 1988. u ruskoj proviniciji Dagestan. Pobijedio je svih 29 borbi u profesionalnoj karijeri i odlazi kao prvak UFC-a u lakoj kategoriji. Ranije se takmičio u sportu sambo i dva puta je prvak svijeta kao predstavnik Rusije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.