KOMENTAR DANA

Tim za primjer

Ako i večeras odigraju kao i protiv Bugara – timski, požrtvovano i jako fizički, te zabilježe pobjedu protiv favorizirane Latvije, naš tim će se kvalificirati na jubilarno, 10. Evropsko prvenstvo

Goran Šumar. Avaz

Piše: Goran Šumar

29.11.2020

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina je u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u svim segmentima te sportske igre deklasirale Bugarsku, ali i pokazala kako se, prije svega, bori pod zastavom domovine. Od prve do posljednje minute u igri našeg tima vidjela se i ruka selektora Vedrana Bosnića, tako da slobodno možemo konstatirati da je to tim za primjer ostalim našim reprezentativnim selekcijama, posebno fudbalskoj.  

Iako u toj ekipi nije bilo jednog Jusufa Nurkića, ali ni Džanana Muse, Nemanje Gordića, Andrije Stipanovića..., lako su se obračunali s respektabilnom selekcijom Bugarske i tako odškrinuli vrata Evropskog prvenstva.

Bosnićeva košarkaška selekcija, uz žensku košarkašku reprezentaciju i mušku rukometnu reprezentaciju BiH, trenutno drži vodu u bosanskohercegovačkom sportu, koji gubi korak.

Ako i večeras odigraju kao protiv Bugara – timski, požrtvovano i jako fizički, te zabilježe pobjedu protiv favorizirane Latvije, koju smo bez Nurkića, Muse i Gordića pobijedili u gostima, naš tim će se kvalificirati na jubilarno, 10. Evropsko prvenstvo. To je uspjeh koji nijedna druga naša državna selekcija nije uspjela ostvariti - ni približno.

Jedan od aduta naše selekcije su mladost i želja za dokazivanjem, a velika je šteta što ni večeras Bosnićevi izabranici neće imati podršku s tribina, što bi im sigurno bio dodatni vjetar u leđa.

U svakom slučaju, naša košarkaška reprezentacija je zaslužila da večeras ponovo svi budemo uz Kenana Kamenjaša, Džona Robersona, Milana Miloševića, Emira Sulejmanovića, Muhameda Pašalića, Edina Atića, Adina Vrapca, Darka Talića, Sanija Čamparu, Juru Zupca, Ismeta Sejfića, Ajdina Penavu, Amara Gegića i Aleksandra Lazića (Mornar). Naravno, i Vedrana Bosnića. Sretno, „Zmajevi“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.