LIČNOST DANA

Ešef Jusufović: I poštar i prijatelj

Penzionerku kojoj je pozlilo i koja je cijelu noć provela na podu vratio u život

Jusufović: I u ulozi spasioca. Avaz

Piše: Al. B.

27.12.2020

Više od bilo koga drugog poštari u BiH svakodnevno su pred našim vratima, svjedoče različitim životnim sudbinama i problemima, pa su često i više od donosilaca pošte.

Najstariji u Direkciji „BH Pošta“ u Goraždu Ešef Jusufović nedavno se našao i u ulozi spasioca, kada je na ulaznim vratima jednog od stanova zatekao nepomično tijelo Goraždanke kojoj je donio poštu.

Pozvao je komšiju, s kojim je penzionerku, kojoj je pozlilo i koja je cijelu noć provela na podu, vratio u život i nastavio obavljati svoj posao. Tokom 35 godina rada doživio je različite situacije, pa je goraždanski poštar vremenom, posebno starijima, siromašnima i samima, postao i prijatelj, neko ko će im usput platiti račun, kupiti burek, voće.

Sa svojim sugrađanima je izgradio takvo povjerenje da teško pokretnima, nakon kucanja, ulazi u kuću i stan i penziju ostavi na stolu ili ispod jastuka bolesničke postelje. A mnogo je starijih, bolesnih i samih ljudi kojima se rijetko pokuca na vrata, pa to najčešće rade poštari, poput Ešefa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.