KOMENTAR DANA

Osveta Službe

Ako se u jednačinu stave s jedne strane direktor OSA-e, ministar sigurnosti, putevi droge, a s druge pošteni istražitelji onda prema svim dosadašnjim iskustvima, kao rezultat dobijete montažu

Piše: A. Aljimi

29.12.2020

Osveta vrha OSA-e zbog istraga. Avaz

Kao u kultnoj italijanskoj seriji iz devedesetih, prigodnog naslova „Hobotnica“, pokvareni sigurnosni sistem obrušio se na šestoricu iskusnih inspektora MUP-a KS koji su pometeni kada su stali na žulj „Službi“, jer su časno radili svoj posao.  

Jedan papir koji je došao iz vrha OSA-e zapečatio im je sudbinu i oduzeo im pristup „tajnim informacijama“.

Nakon dvije godine pitaju se zašto? Odgovore će dobiti kada bh. Falkone okonča istragu i podigne optužnicu. Jedna je već podignuta i nosi znakovit naslov „sigurnosne smetnje“, a kako je krenulo biće ih još, onoliko koliko je nedjela!?

Ako se u jednačinu stave s jedne strane direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, ministar sigurnosti, putevi droge, a s druge nekoliko poštenih istražitelja onda prema svim dosadašnjim iskustvima shodno bh. zbilji, kao rezultat dobijete podmetanje i montažu!

Svaki put ima početnu tačku i svoju destinaciju, pa tako i put droge, ali usput na nekoj „naplatnoj rampi“ zasmetali su sarajevski policajci. Obračun je bio kratak i surov, ekspresan otkaz bez obzira na više decenija službe za ponos.

No, otjerani operativci više ne žele šutjeti, dapače raspolažu mnogim dokazima i žele vratiti poljuljani ugled.

A, nema većih boraca do ljudi koji više nemaju šta izgubiti. Udareno im je na ponos, poštenje i godine uložene u razbijanje podzemlja.

Nož u leđa su im zabili oni koji bi trebali štiti državu, a ne pozemlje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.