KOMENTAR DANA

Porodična hronika

Tragedijama u mnogim slučajevima prethode dugo trpljenje, nesuglasice, svađe i duševna bol koju ubica i žrtva jedno drugome nanose

Admir Aljimi

Almin i Redžib: Strašna porodična tragedija

Foto: Avaz


Gdje se izgubila porodica u centrifugi modrenog življenja!?  

Krv pada među srodnicima, a društvo se nakon svakog ubistva među srodnicima pita da li se nešto moglo preventivno učiniti.

Banalni razlog zbog kojeg je prekjučer u Zenici mrtav pao amidža od ruke svoga bratića izbacile su na površinu sve probleme naizgled tradicionalne porodice s periferije najvećeg grada u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ovaj i mnogi drugi slučajevi koji izazivaju jezu među narodom kazuje nam da živimo u vremenu pojačano nestabilnih familijarnih odnosa, na koje se bezrezervno odražavaju svi nedostaci našeg društva.

Upravo ti nedostaci koji svakodnevno troše psihu prosječnog bosanskog čovjeka krate njegov fitilj i izazivaju krvave eksplozije nasilja koje rezultiraju stravičnim zločinima s odlikama velike brutalnosti.
  • Admir Aljimi

    Admir Aljimi

    Foto: Avaz


Ono što nekada godinama biva skriveno među četiri zida, kada kap prelije čašu, biva otkriveno na stupcima crnih hronika, a svako od čitalaca može u protagonistima jezivih novinarskih izvještaja prepoznati nekoga iz svoje bliže okoline.

Porodičnim tragedijama u mnogim slučajevima prethode dugo trpljenje, nesuglasice, svađe i duševna bol koju ubica i žrtva jedno drugome nanose.  

Nismo navikli da dijelimo probleme, nismo navikli da ih rješavamo... 

Navikli smo da trpimo i puknemo.  

Dok se to ne promijeni, čitat ćemo crnu hroniku i prepoznavati svoje srodnike u krvavim pričama. 

Više o temi Komentar dana

KOMENTAR DANA
Besplatno disanje
KOMENTAR DANA
Dobri i loši momci
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na