LIČNOST DANA

Vedad Mešanović: Put do uspjeha

Nakon što se našao na „Forbesovom“ popisu, s mladima želi raditi na ekonomskom osnaživanju BiH

M. Sm.

Mešanović: Našao se na „Forbesovom“ popisu

Foto: Arhiva


Kada je prije desetak godina krenuo s poslovima u IT sektoru i postao suosnivač kompanije „GliaLab“, koja se bavila razvojem vještačke inteligencije u medicinske svrhe, Sarajlija Vedad Mešanović vjerovatno nije mogao ni naslutiti da će se naći na popisu najuspješnijih poduzetnika Evrope mlađih od 30 godina prema izboru uglednog časopisa „Forbes“.

Iako ni njemu samom nije sasvim jasno kako se našao na toj prestižnoj listi, kako je to i priznao, ipak svojim znanjem, trudom, zalaganjem, ali nadasve upornošću, Mešanović je od suosnivača kompanije koja je sarađivala i s „Googleom“ osnovao i vlastitu firmu „Block Insight“, koja pruža usluge klijentima koji se bave digitalnim valutama.

Ovaj 29-godišnjak se može pohvaliti i prestižnom nagradom „Central European Startup Awards“, i to kao poduzetnik godine za 2019.

Pred Mešanovićem je, uz životnu promjenu, i novi izazov. Osim što je mladim ljudima pokazao kako da dođu do uspjeha, on ih, kroz politički angažman u Savezu za bolju budućnost, namjerava okupiti kako bi zajednički, kroz digitalnu ekonomiju i korištenje novih tehnologija, uspostavili sistem i otvorili nova radna mjesta.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na