KOMENTAR DANA

Šamarčina skepticima

Mnogi su već počeli omalovažavati ono što je Amel Tuka napravio iako je, sigurno, jedan od najboljih bh. sportskih izdanaka

Tuka: Ušutkao skeptike. Avaz

Piše: Nermin Demirović

3.8.2021

Da se pogleda broj objavljenih i podijeljenih fotografija Amela Tuke posljednjih nekoliko dana, sigurno bi nadmoćno odnio pobjedu nad drugim sadržajima na profilima Bosanaca i Hercegovaca na društvenim mrežama. Amel Tuka je ponovo “in”, a za to mu je trebalo da uđe u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Reklo bi se da se radi o sasvim novom čovjeku, jer, ako se vratimo kratko nazad, mnogi su bili skeptični u vezi s tim može li on ikada više biti onako brz.

„Od doping kontrole više nije onaj stari”, “završio je on svoje”, “tanak je, ne može više ništa napraviti”… Sve su to rečenice koje su se vezale za najboljeg bh. atletičara, koji to, pored dobrih rezultata i svog odnosa prema Bosni i Hercegovini, ljudima, a posebno djeci, nikako nije zaslužio.

Nermin Demirović. Avaz

A taj, prema mnogima, prevaziđeni Tuka sada je na svoj način udario šamarčinu skepticima. Kako je to inače njegov stil, izašao je na stazu i plasirao se u krug najboljih na Olimpijadi. Nije se osvrtao na to što mnogi koji nikada nisu vidjeli atletske patike omalovažavaju sve što je napravio do sada za BiH.

Trčat će Amel opet u srijedu. Tražit će što bolji plasman, a ovog puta će, sigurno, od njega svi tražiti medalju. Sve drugo će skepticima biti neuspjeh, ali Tuka je uspio... Još jednom je doveo BiH u jedno finale, a to nikako nije mala stvar. Već zaslužuje čestitke, a, ako donese nešto više, ponovo ćemo razviti zastave u njegovo ime.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.