KOMENTAR DANA

Denis je pobjednik

Vrijeme je da dođu mlađi, sposobniji, a da SDA, s radikalnim botovima koji nas vuku ka džamahiriji, pošaljemo svi zajedno u zasluženu penziju

Podrškom Bećiroviću prvi put poslije Dejtona stranke su se odlučile ujediniti. SDP

Piše: Miralem Aščić

5.7.2022

SDA je na aparatima, jedan je od komentara ispod fotografije s održane konvencije opozicionih stranaka koje su u subotu u Sarajevu podržale Denisa Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Hiljade ljudi, pod sloganom “Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu”, osim što su dale vjetar u leđa zajedničkom kandidatu, poslale su i ozbiljnu poruku Bakirovoj SDA.

Stranci koja je od Predsjedništva BiH napravila privatnu prćiju i rezervirala je samo za svoje kandidate.

Šefika Džaferovića, kojeg je Bakir Izetbegović postavio za čuvara fotelje, opravdano su poredili s fikusom. Bez slike i tona, radio je samo prema instrukcijama stranačkog šefa. Očekivano.

Samo ujedinjena opozicija garancija je da se vlast može i mora promijeniti, a odavno je jasno da su promjene više nego neminovne. Ne samo u Predsjedništvu.

Na primjeru u Sarajevu to se itekako pokazalo ispravnim.

Ujedinjena opozicija skinula je SDA s trona, uzela joj skoro sve načelničke pozicije i ozbiljno uzdrmala stranku koja je do tada suvereno vladala Sarajevom.

Na primjeru trojke pokazalo se da je SDA itekako ranjiva.

Podrškom Bećiroviću prvi put poslije Dejtona stranke su se odlučile ujediniti. Čak 190.000 glasova koje je dobio prije četiri godine Bećiroviću daju garanciju da će, uz podršku i ostalih stranaka, biti novi član Predsjedništva.

Naravno, u SDA su majstori izborne krađe, tako da opreza nikad dosta. Imaju svoje ljude, izborne komisije, odbore, jako biračko tijelo, koje godinama vuku na povocu uz obećane budžetske jasle.

S gubitkom izbora gube pozicije, moć, fotelje. Ali s njihovim odlaskom svima će biti bolje. Vrijeme je da dođu mlađi, sposobniji, a da SDA, s radikalnim botovima koji nas vuku ka džamahiriji, pošaljemo svi zajedno u zasluženu penziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.