LIČNOST DANA

Nikola Jokić: Srušio Lejkerse

Oborio rekord Vilta Čembrlejna star 56 godina

Jokić: Odveo Denver u finale. Printscreen

24.5.2023

Maestralni Nikola Jokić predvodio je svoj Denver do finala NBA lige. Jokić i Nagetsi su “pomeli” Los Anđeles Lejkerse i Lebrona Džejmsa (LeBron James) u finalu Zapadne konferencije.

Ponovo je briljirao majstor iz Sombora. Izluđivao je Lebrona i društvo, zabilježio je osmi tripl-dabl u ovogodišnjem plej-ofu i tako oborio rekord Vilta Čembrlejna (Wilt Chamberlain) star 56 godina – po broju tripl-dablova.

Nikola Jokić je rođen 19. februara 1995. godine u Somboru. Karijeru je započeo u ekipi Mege, a onda je 2014. izašao na NBA draft. Denver ga je odabrao kao 41. igrača, a zanimljivo je da su Jokića “ponizili” Amerikanci jer su u trenutku njegovog izbora u eter puštene reklame.

Kasnije im je Jokić sve naplatio. Dvije godine zaredom je uzimao nagradu za MVP-a, možda je trebao dobiti i ove, ali je priznanje na kraju otišlo u ruke Džoela Embida (Joel Embiid).

Denver je ušao u svoje prvo NBA finale, a glavna uzdanica Nagetsa u borbi za titulu prvaka bit će Nikola Jokić, “bucmasti” genije iz Sombora, koji je noćna mora za sve u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.