LIČNOST DANA

Matej Senić: Junak "Plemića"

Doveo Zrinjski na korak do naredne runde kvalifikacija

Matej Senić. Instagram

13.7.2023

Hrvatski internacionalac Matej Senić donio je Zrinjskom vrijednu pobjedu protiv Urartua (1:0) i „Plemiće“ doveo na korak do plasmana u 2. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Igrala se 89. minuta kada je Zvonimir Kožulj centrirao, a Senić se najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu i glavom zakucao loptu u mrežu za trijumf svog tima. Činilo se da će se meč u Jerevanu završiti bez pobjednika, a onda je Senić pogodio, na oduševljenje šezdesetak navijača Zrinjskog koji su prevalili put dug 3.000 kilometara.

Vrijedna je ovo pobjeda Zrinjskog, koji će narednog utorka imati sve u svojim rukama i odličnu šansu da pred svojom publikom prođe u 2. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

„Plemići“ su prošle sezone bili na korak od plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige. Aktuelni prvak BiH je i ove sezone glavna uzdanica Premijer lige naše zemlje.

Matej Senić rođen je 21. februara 1995. godine u Slavonskom Brodu, Hrvatska. Po vokaciji je defanzivac, a u Zrinjski je stigao ljetos iz redova Varaždina.

U svojoj karijeri je nastupao još za Koprivnicu, Slaven Belupo, Slogu iz Ljubuškog i GOŠK iz Gabele. Njegova vrijednost, prema „Transfermarktu“, iznosi 200.000 eura

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.