LIČNOST DANA

Renan Oliveira: Brazilski "ubica"

Sjajni napadač nastavlja s postizanjem ključnih golova

Oliveira: Heroj Sarajeva. FK Sarajevo

18.9.2023

Fudbalski klub Sarajevo upisao je pobjedu u derbiju kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, a čovjek odluke bio je Renan Oliveira.

Nakon što je Adalberto Penjaranda (Penaranda) oboren u kaznenom prostoru, Brazilac je preuzeo sve na sebe i pogodio s bijele tačke u 90. minuti za veliko slavlje domaćih navijača.

Oliveira je u veoma kratkom roku, nakon dolaska iz ukrajinskog Kolosa za 170 hiljada eura, pokazao da je ono što je Sarajevu trebalo dugi niz godina – pravi „ubica“ pred golom, nemilosrdni golgeter.

Sjajni napadač nije ono na što smo navikli godinama unazad od brazilskih igrača, kako u Premijer ligi BiH tako i u svjetskom fudbalu. Umjesto neprestanih driblinga i mrcvarenja lopte, Oliveira ima osjećaj za gol i nevjerovatnu volju za timskom igrom. Konstantno trči nazad u odbranu i pomaže svojim saigračima, a u napadu je često na ivici ofsajda, gdje i vreba svoje prilike.

Gol protiv Zrinjskog je bitan za bodove, ali onaj protiv njihovog gradskog rivala Veleža pravi je primjer njegovog osjećaja za pogodak. Alen Škoro, Emir Obuća, Leon Benko, Mersudin Ahmetović i sada Renan Oliveira. Može se reći da se bordo tim napokon ne mora brinuti za strijelca na utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.