LIČNOST DANA

Džanan Musa: Vođa evropskog prvaka

Protiv Barcelone nije mogao sam, ali dobiva sve više povjerenja

Musa: Jedan od najboljih igrača Reala. Platforma X

5.1.2024

Košarkaški biser Džanan Musa iz utakmice u utakmicu oduševljava sve svoje Bosance i Hercegovce. Naš zlatni kadet iz 2015. godine je izrastao u jednog od najboljih košarkaša slavnog madridskog Reala, najtrofejnijeg evropskog kluba.

Protiv Barcelone, u košarkaškom El Klasiku, bio je prvo ime svog kluba. Od prve minute je krenuo zatrpavati koš Katalonaca, a na poluvremenu je već imao 13 poena. Real kao Real, ima širok roster, a trener Ćus Mateo (Chus) voli rotirati, što je malo izbacilo Musu iz ritma.

No, kasnije je Džanan ponovo krenuo s poenima. Do kraja meča dodao je šest, od kojih su tri bila i posljednja na meču, ali nije mogao sam protiv raspoložene Barcelone, kojoj je ovo bio najveći trijumf ove sezone. Ali pokazao je da dobiva sve više odgovornosti, da igra u ključnim trenucima...

Iako je Musi i društvu ovo bio prvi meč u 2024. godini, mogu izvući pouke koje će im pomoći da na kraju odbrane titulu evropskog prvaka.

U tom pohodu naš Musa bit će jedan od ključnih figura. Kada je teško i kada je „lopta vruća“, Musa je na parketu rame uz rame s legendarnim Serhijom Ljuljom (Sergio Llull), Fakundom Kampacom (Facundo Campazzo), Marijom Hezonjom, Edijem Tavarešom (Edy Tavares)... Musa ove sezone prosječno ima 11,8 poena, 2,7 skokova te 2,3 asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.