KOMENTAR DANA

Elekov prst

Nije se ništa strašno desilo, osim što je vječiti direktor (trenutno je na čelu “Sarajevogasa” iz Istočnog Sarajeva), ispao seljak

Nedeljko Elek. Avaz

7.3.2024

Slika i prilika prototipa današnjeg političara ili, kobajagi, menadžera prikazana je jučer ispred Suda BiH, najvažnije pravosudne institucije u državi, i to nakon ročišta Miloradu Dodiku, predsjedniku RS. Najveći među pristalicama (ali po visini) Nedeljko Elek, uglađen, začešljan, ruku njegovanih narodnim parama, nakon ročišta, svu svoju silu i moć, koju valjda osjeća, istresao je na policajca, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. Što?

Zato što se Elekov vozač službenim automobilom popeo na trotoar, a policajac ga ljubazno zamolio da se ne zaustavlja, nego da nastavi vožnju. I to je sve što je službenik uradio. Profesionalno, bez emocija, uljudno, nije galamio. Nije nikoga uvrijedio, osim Elekov ego i sujetu. Vozač je vozilo popeo na trotoar jer mu je Elek tako rekao, iako zna i vidi da će time stvoriti ''čep'' i da će nastati kuršlus u saobraćaju. Nema veze, on je rekao i vozač mora tu stati.

„Fino se ponašaj“, „krenut će kad mu ja kažem“, „nemoj se tako ponašati“, „je li ti jasno“, sve kažiprstom mašući prema policajcu, koji je Eleka blijedo gledao i ponavljao „pomjerite vozilo“. Nije se ništa strašno desilo, osim što je vječiti direktor (trenutno je na čelu ''Sarajevogasa'' iz Istočnog Sarajeva), član dobro plaćenog upravnog ili nadzornog odbora, ispao seljak. Nadobudan, bahat, i da se ne troši tinta na nabrajanje.

Ovaj jučerašnji primjer je razlog zbog kojeg narod kipi od bijesa kada njihovim naseljem ko furije prođu crne limuzine pod rotacijama. Razlog zbog kojeg im polusvijet u kojem razni eleki drže riječ vedri i oblači. Kreira kako će njihovoj djeci biti sutra, prekosutra, ubuduće.

I da, možda je Elek u Lukavici navikao da vozača tjera da se parkira po trotoaru, ali u Sarajevu to nije dozvoljeno ni mnogo većim „mangupima“ od Eleka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.