LIČNOST DANA

Elvedina Muzaferija: Pohod na novi uspjeh

U austrijskom Salbahu će imati najbolji startni broj u karijeri

Elvedina Muzaferija. Instagram

22.3.2024

Najuspješnija bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas će se takmičiti u prvoj finalnoj utrci FIS Svjetskog kupa u disciplini superveleslaloma. Muzaferija će u austrijskom Salbahu imati najbolji startni broj u karijeri – 19 i bit će to prilika za novi uspjeh naše „ledene kraljice“.

S izvrsnim rezultatima u drugom dijelu sezone, Muzaferija se prvi put našla u drugoj jakosnoj grupi te je broj pod kojim će nastupiti ujedno i njen najbolji startni broj do sada.

Finalna Super-G utrka u Salbahu na programu je danas, 22. marta, s početkom u 10 sati i u prijenosu na Eurosportu 1. Zbog Elvedine će i bh. javnost biti uz TV i pratiti našu najbolju skijašicu koja je ove sezone ispisala historiju bh. skijanja.

Bila je 14. u superveleslalomu, a u spustu održanom u švicarskoj Kran Montani izmaklo joj je postolje za samo 11 stotinki, bila je na 4. poziciji.

Njeni rezultati su najbolji dokaz koliko se osjeća ugodno na stazama širom svijeta. Ono što joj je najbitnije i što redovno ističe, svoju domovinu je učinila ponosnom.

Kako i ne bi. Bosna i Hercegovina je na mapi svjetskog skijanja zbog sjajne Elvedine Muzaferije. Danas ćemo svi navijati u nadi da će ponovo doći do velikog uspjeha. Zaslužila je to.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.