PREDSTAVE

Zaklete suparnice postaju najbolje prijateljice

Živimo u vremenu u kojem vlada potpuni deficit smijeha, kaže Salkunić

Muftić i Salkunić: U ljubavnom trouglu. Promo

Piše: E. BAKIĆ

15.2.2019


Komedija „Cosa Nostra“, u kojoj glume Belma Salkunić i Emina Minka Muftić, nedavno je izvedena u prostorijama Centra kulture i mladih u Sarajevu, a naredno igranje zakazano je za mart. Nakon bh. prijestonice predstava će tokom vikenda igrati u Holandiji, a 21. februara u Kaknju.

 Nagrada za rad

- Sala je bila puna, a svi su sretni i zadovoljni izašli i to je najbolja nagrada za naš rad. Osjeti se da je ljudima smijeh potreban. Živimo u vremenu kada je potpuni deficit smijeha, život nas šamara pa i nemamo baš priliku da se od srca nasmijemo. Zato su komedije posjećenije i gledanije nego bilo koji drugi žanr – smatra Salkunić.

Iako komedija kao žanr nije laka, glumica navodi da se i one na sceni opuste i nasmiju.

- Kroz dramu shvatimo da nama i nije baš najcrnje i da će se naći izlaz iz svake situacije. Život je lijep – kaže Salkunić.

 Neprijatna situacija

„Cosa Nostra“ je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene koje spoznaju da su u ljubavnom trouglu s istim muškarcem.

- Zaista je drama to što se dešava tim ženama. Nimalo prijatna situacija. Međutim, na komičan način raspliće se radnja i dvije zaklete suparnice postaju najbolje prijateljice. Danas je sve moguće i sve je životno. Kako je svijeta i vijeka, tu su i švaleracije. Prije su se zataškavale, sada se prvo suparnica „okači“ na društvene mreže, pa se istjeruje pravda. Stavlja se na stub srama. A nikad niko saznati neće ko je tu kriv – pojašnjava glumica.

 U radosti i žalosti

Belma Salkunić vjeruje u prijateljstva.

- Posebno ona koja se iz čudnih okolnosti i slučajno dese. I u radosti i u žalosti, uvijek su mi Bog i neke više sile slali ljude u život koji su mi pružili ruku i bezrezervno pomogli. Nekad je to da vas neko sasluša najbolja pomoć – kaže Salkunić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.