VELIKI BROJ POSJETILACA

U Visokom svečano otvorena manifestacija "Dani Zaima Muzaferije"

Manifestacija je otvorena izložbom slika Ibrahima Ljubovića, te tradicionalnom promocijom kataloga „Tragovi 2020“

Prisutna publika na otvorenju ovogodišnje manifestacije. N. Smajović

Piše: N. Smajović

26.11.2021

Osamnaesta po redu manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“ otvorena je u četvrtak navečer u Zavičajnom muzeju u Visokom uz prisustvo velikog broja posjetilaca.

Manifestacija je otvorena izložbom slika Ibrahima Ljubovića, te tradicionalnom promocijom kataloga „Tragovi 2020“, a čast da otvori ovogodišnju manifestaciju imala je visočka glumica Faketa Salihbegović Avdagić. Prisutne je u ime Udruženja „Ars Tragovi“ koje je i organizator manifestacije sve ove godine, pozdravio predsjednik udruženja Rasim Kadić, istaknuvši kako je ponosan na manifestaciju koja je ove godine postala punoljetna, kako je ponosan i na bogate kulturne programe koji se svake godine dešavaju u Visokom, te kako mu je zadovoljstvo da je i Grad Visoko stao uz ovaj veliki, kulturni projekat.


Manifestaciju otvorila Faketa Salihbegović. N. Smajović

U ime Gradske uprave Visoko prisutnima se obratio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji je kazao kako je ponosan što je Visoko imalo rahmetli Zaima Muzaferiju, ali i da je ponosan što danas ovaj grad ima jednu ovakvu manifestaciju.

Nakon svečanog otvorenja u Kulturnom centru Altindag je odigrana i predstava „Profesionalac“ u izvedbi visočkog Teatra „Total“, a i u narednim danima nas očekuju brojni kulturni sadržaji. Monodrama „Sve je do nas“ Emira Hadžihafizbegovića, predstave „Abeceda“ Pozorišta mladih Sarajevo i „Kepler 452-B“ Pozorišta „Bora Stanković“ iz srbijanskog Vranja, kao i izložbe Savremena bosanskohercegovačka fotografija, Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH i izložba slika Muhameda Bajramovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.