ULAZ SLOBODAN

Prosvjetin "Vaskršnji koncert" u četvrtak u Domu Oružanih snaga BiH

Na koncertu će nastupiti Kamerni hor Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva, kojim će dirigovati Rade Radović

Najava "Vaskršenjeg koncerta". Almir Razić / Fena

FENA

18.4.2023

Tradicionalni Prosvjetin "Vaskršnji koncert" bit će upriličen u četvrtak, 20. aprila, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na koncertu će nastupiti Kamerni hor Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva, kojim će dirigovati Rade Radović.

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Nedeljko Masleša istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da će koncert na svoj način doprinijeti tradiciji uzajamnog razumijevanja i poštovanja.

Proslava praznika

Masleša je također istaknuo kako su se u ovom mjesecu proslavili Pesah, Uskrs, Vaskrs te da će se ovih dana proslaviti i Ramazanski bajram.

- "Prosvjeta Sarajevo" se ovim svojim koncertom na prigodan način pridružuje obilježavanju ovog velikog hrišćanskog praznika. Međutim, naša je želja da ovaj kulturni događaj na svoj način doprinese njegovanju i čuvanju tradicije uzajamnog razumijevanja i poštovanja, što je oduvijek krasilo način života na ovom prostoru - kazao je Masleša.

Duhovna muzika

Predsjednik Upravnog odbora SPKD "Prosvjeta" Dejan Garić naveo je da je Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (Kamerni hor smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije) najbolji u izvođenju duhovne muzike u BiH.

Garić je istaknuo da ovaj hor izvodi većinom duhovnu muziku, ali i druge žanrove.

Ulaz na koncert koji počinje u 20 sati je slobodan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.