FESTIVAL RUTA

Kamerni teatar 55: Izvedena predstava iz Slovenije "Tri miliona minuta"

Predstava Mesnog Ljubljanskog Gledališča je proizašla iz istoimenog filma "7 años" Hozea Kabeze

Sa večerašnje premijere. Avaz

H. J. I.

22.5.2023

Predstava "Tri miliona minuta" izvedena je na sceni Kamernog teatra 55 u okviru Ruta festivala. Predstava Mesnog Ljubljanskog Gledališča je proizašla iz istoimenog filma "7 años" Hozea Kabeze (Jose Cabeza).

Ova iznimna adaptacija, koju je majstorski priredila rediteljica Barbara Hieng Samobor, ističe se po tome što je kompletna glumačka postava sastavljena isključivo od izvanrednih glumica - što je posebna snaga ove predstave - dok je u originalnom izdanju zastupljeno četiri muških i jedna ženska uloga.

Četiri dugogodišnje prijateljice, osnivačice uspješne kompanije, koje, osim uspjeha i obilja zajedničkih sjećanja vežu i velike tajne. Već neko vrijeme vode dvostruko knjigovodstvo, tajno prebacujući novac u Švicarsku kako bi izbjegle plaćanje poreza. Međutim, iznenada saznaju da ih finansijska policija prati i da bi agenti uskoro mogli zatražiti uvid u dokumentaciju. U očajničkoj potrazi za izlazom, advokatica predlaže plan: ako se jedna žrtvuje i preuzme krivicu, može spasiti preostale tri i samu kompaniju od propasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.