"MAGIČNA NOĆ"

Opstrukcije RTRS-a nisu uspjele: Glumci Sarajevskog ratnog teatra nagrađeni višeminutnim aplauzom u Banjoj Luci

Ono što nismo mogli da prihvatimo jeste činjenica da se na repertoaru Teatar festa našla i predstava Sarajevskog ratnog teatra, kaže Milanković

Na pozornici u Banjoj Luci. Printscreen

A. O.

10.6.2023

Sarajevski ratni teatar (SARTR) nastupio je sinoć u Banjoj Luci s predstavom “Moj sin samo malo sporije hoda” u sklopu 25. Teatar festa “Petar Kočić” u Narodnom pozorištu RS, a glumci su nagrađeni višeminutnim aplauzom.

Zbog njihovog učešćea, RTRS je odbio da ih medijski podrži.


- RTRS je dugogodišnji medijski partner Narodnog pozorišta RS što podrazumijeva da kontinuirano pratimo sva događanja i aktivnosti Narodnog pozorišta. Trajno opredjeljenje RTRS-a je da kroz medijsku podršku doprinosimo promociji umjetnosti i kulture u RS, a time i Narodnog pozorišta kao nacionalne institucije kulture. Ono što ove godine nismo mogli da prihvatimo jeste činjenica da se na repertoaru Teatar festa našla i predstava Sarajevskog ratnog teatra, te smo iz tog razloga odbili da medijski podržimo ovogodišnji Teatar fest - navedeno je u izjavi generalne direktorice RTRS-a Dijane Milanković.

Ipak, ljubitelji pozorišne umjetnosti nisu marili za ovakve stvari i podržali su predstavu.

- Magična noć. Hvala Banja Luko! Hvala draga publiko za topao i emotivan prijem - naveli su iz SARTR-a nakon izvođenja predstave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.