TEATAR FEST "PETAR KOČIĆ"

Glumac Narodnog pozorišta RS, Aleksandar Stojković o gostovanju SARTR-a u Banjoj Luci: Naša krv je ista

Iako se podigla velika prašina oko gostovanja SARTR-a, publika je s oduševljenjem gledala glumce na sceni Narodnog pozorišta RS

Sa press konferencije. Printscreen

Piše: Eldar Abaz

12.6.2023

U okviru 25. Teatar festa "Petar Kočić", Narodnog pozorišta RS u Banja Luci nastupio je Sarajevski ratni teatar (SARTR) sa predstavom "Moj sin samo malo sporije hoda”.

Iako se podigla velika prašina oko gostovanja SARTR-a, do te mjere da je RTRS kao dugogodišnji medijski pokrovitelj ovog festivala, odbio to biti ove godine upravo zbog toga što je na repertoaru bila predstava Sarajevskog ratnog teatra, publika je s oduševljenjem gledala glumce na sceni Narodnog pozorišta RS.

Medijski natpisi su bili bombastični i nacionalistički nastrojeni, ali glumci Narodnog pozorišta RS su oštro osudili ovakav pristup prema gostima iz Sarajeva.

Među prvima na press konferenciji riječ je uzeo Aleksandar Stojković, glumac u Narodnom pozorištu RS, te neko koga publika prepoznaje po ulozi Čede u seriji "Dobro jutro komšija".

Stojković je između ostalog istakao da su se Vlade Federacije i RS sastale pa niko nije pisao o tome na način na koji se pisalo zbog gostovanja Sarajevskog ratnog teatra u Banjoj Luci.

- Naša krv je ista, i moja i njihova koju smo prolili - istakao je Stojković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.