26. I 27. APRILA

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Nakon otvorenja Festivala uslijedit će panel „Razgovori o aktuelnim izazovima u turizmu – Djelovanje i regulacije Online Travel Agencies

Sarajevo Destination Festival. Press

FENA

25.4.2024

Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira Sarajevo Destination Festival koji će 26. i 27. aprila biti održan u Centru Skenderija. Posjetitelji će imati priliku pogledati turističke ponude država učesnica, uživati u gastronomiji, folkornim, muzičkim sadržajima, ali i osvojiti nagradna putovanja.

Prvi put u Sarajevu

Predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić izrazio je zadovoljstvo što je ta turistička zajednica domaćin tog prestižnog festivala, koji se po prvi put održava u Sarajevu a koji prati vrhunske svjetske turističke promotivne događaje.

Sarajevo Destination Festival okuplja predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista iz 15 država regiona, Evrope i cijeloga svijeta - Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Italija, Mađarska, Poljska, Slovačka, Francuska, Kipar, Tunis, Saudijska Arabija, Indonezija…

Zvanično otvorenje sajma za sve učesnike i posjetioce je, 26. aprila u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji, a kako je iz TZKS najavljeno, festival zvanično otvara ministar privrede KS Zlatko Mijatović.

Nakon otvorenja Festivala uslijedit će panel „Razgovori o aktuelnim izazovima u turizmu – Djelovanje i regulacije Online Travel Agencies.

O temi „Turizam i revitalizacija zajednica“- „Tourism and Revitalization of Communities“ na panelu od 12 sati govoriti će predstavnici Turističke zajednice KS, EU Delegacije, Ministarstva privrede KS, GIZ-a i USAID Turizma.

Pojedinačne promocije

Dvodnevni Festival turizma osim promocije turističke ponude na štandovima u dvorani Mirza Delibašić, prati će i pojedinačne promocije država učesnica, konferencije, kroz b2b poslovne susrete, prezentacije, gastronomske, folkorne, muzičke i druge sadržaje, te brojni paneli na različite teme.

Učesnici Festivala iz svih dijelova svijeta pripremili su za posjetioce brojne vrijedne nagrade, prvenstveno putovanja na izuzetno atraktivne turističke destinacije.

Sajam će 26. i 27. aprila za posjetu biti otvoren od 10.00 do 18.00 sati.

Sarajevo Destination Festival će biti zatvoren koncertom grupe Divnahana, koji će biti održan u Domu mladih, 27. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.