POZORIŠTA I KINA

U Mostaru večeras “Totovi”

Sarajlije mogu uživati u dramskoj predstavi i filmovima različitog žanra

Scena iz predstave “Totovi”. sartr.ba

I.P.

22.5.2024

Predstava Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) "Totovi" Ištvana Erkenja, večeras u 20:00 sati, za ljubitelje pozorišta prikazuje se u Mostaru u okviru Mostarske liske.

Reditelj je Andraš Urban, a igraju: Sead Pandur, Davor Sabo, Adnan Kreso, Džana Džanić, Ana Mia Karić, Snežana Bogićević i Emir Fejzić.

Komad je groteska s elementima satire, koji je Ištvan Erkenj, jedan od najpriznatijih mađarskih pisaca 20. vijeka, napisao na osnovu novele „Dobrodošlica za Majora“ iz 1966. godine. Inspirisana je stravičnom, istovremeno besmislenom i uzaludnom sudbinom mađarskih vojnika na Istočnom frontu januara 1943. godine.

CineStar Cinemas prikazuje filmove različitog žanra: drame “Puls grada”, “Black to black” i “Izazivači”; horori “Bezgrešna”, “Stranci: Prvo poglavlje” i “Prvo pretkazanje”; komedije “Kaskader” i “Izmišljeni prijatelji”; trileri “Odlazak plaćenog ubice” i “Počinjemo od kraja”; animirani “Nerazdvojni”, “Noina Arka: Glazbena pustolovina”, “Kung fu panda 4”, “Brzi i neustrašivi” i “Priča o leptiru”; akcije “Godzila X Kong: Novo carstvo”, “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, “Planet majmuna: Novo kraljevstvo” i “Istjerivači duhova: Ledena prijetnja”; sci-fi “Dina: Drugi dio”.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.