ODLUKA STRUČNOG ŽIRIJA

Festival u Prištini: Tri nagrade za predstavu "Jedan je Muhammad Ali"

Predstava će biti izvedena i na Festivalu 47. Dani satire Fadila Hadžića u kazalištu Kerempuh u Zagrebu

Detalj iz predstave. NP Sarajevo

L. S. R.

27.5.2024

Na prestižnom Internacionalnom teatarskom festivalu u Prištini, dramska predstava "Jedan je Muhammad Ali“ osvojila je tri nagrade.

Odlukom stručnog žirija koji je radio u sastavu: reditelj Fatos Berisha, rediteljica Ana Vukotić i glumica Amernis Nokshiqi Grand Prix za najbolju predstavu pripao je predstavi „Jedan je Muhammad Ali“, nagradu za najbolju sporednu ulogu osvojio je Dino Bajrović, a predstava je dobila i Nagradu publike.

Regionalna turneja

Narodno pozorište Sarajevo je u sklopu regionalne turneje gostovalo u Prištini s predstavom „Jedan je Muhammad Ali“, i u prepunoj sali AAB teatra “Faruk Begolli“ otvorilo Internacionalni teatarski festival “Prishtina International Theatre Festival”.

Inače, Internacionalni teatarski festival “Prishtina International Theatre Festival” osnovan je u AAB teatru “Faruk Begolli” u juni 2017.

Pored predstave Narodnog pozorišta Sarajevo „Jedan je Muhammad Ali“ rađene po tekstu Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića, na Internacionalnom teatarskom festivalu Priština PITF 2024, učestvovali su teatri iz Njemačke, Makedonije, Hrvatske, Albanije, Crne Gore i s Kosova.

Glumačka ekipa

U predstavi „Jedan je Muhammad Ali“ uloge su ostvarili: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović.

Nakon gostovanja na Internacionalnom teatarskom festivalu Priština PITF 2024 i na XXIII festivalu bh. drame Zenica, predstava "Jedan je Muhammad Ali“ bit će izvedena na Festivalu 47. dani satire Fadila Hadžića u satiričkom kazalištu Kerempuh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.