KOLUMNE

Oproštaj Zmaja

Senijad Ibričić

E. Ma.

22.7.2014

 

Senijad Ibričić više neće igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ovu odluku 28-godišnji veznjak objavio je u pismu upućenom bh. javnosti.

Selektori su mu, tokom desetogodišnje reprezentativne karijere, namjenjivali razne uloge na terenu, igrao je na poziciji ofanzivnog i defanzivnog veznog, pa i bočnog fudbalera. Borbenost, srčanost i emocije koje je pokazivao u dresu BiH zauvijek će ostati u srcima navijača.

No, stagniranje na klupskom nivou u posljednjih nekoliko godina izazvalo je kritike upućene selektoru Safetu Sušiću nakon što je uvrstio Ibričića na spisak igrača za Svjetsko prvenstvo.

Ibričićev boravak u Brazilu pripisivan je više nerazdvojnom prijateljstvu s Edinom Džekom i "mirom u kući" nego partijama koje je pružio na terenu tokom posljednjih nekoliko sezona.

Senijad Ibričić rođen je 26. septembra 1985. u Kotor-Varoši. Najbolji period u dosadašnjoj karijeri proveo je u splitskom Hajduku, gdje je u 75 utakmica postigao čak 35 golova, a trenutno je član turskog Kajzeri Erčijespora. Za BiH je odigrao 37 mečeva i postigao četiri gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.