KOLUMNE

Pomiritelj iz Azije

Ličnost dana Vinsent Tan

Autor:A. Dr.

11.3.2015

Spor između Fudbalskog kluba Sarajevo i legendarnog kapitena šampionske generacije bordo tima iz 1985. godine Predraga Pašića u vezi s trening kampom u Butmiru trajao je predugo i ko zna koliko bi još bio aktuelan u sudnicama bh. prijestonice da se u rješavanje ovog (za obje strane) bespotrebnog slučaja nije uključio gazda koševskog premijerligaša - malezijski milijarder Vinsent Tan (Vincent).

Iskusni azijski biznismen dobro zna da njegovom poslovnom projektu na Koševu ne trebaju teške riječi, skandali, sudski procesi... i zato je posredovao u rješavanju problema na relaciji FK Sarajevo - Pašić.

Tan je rođen 1952. u Batu Pahatu, a, kako je u intervjuu za naš list u septembru 2013. izjavio, počeo je raditi kao 17-godišnjak u jednoj banci u Maleziji.

Potom se posvetio prodaji osiguranja da bi ga poslovni put na kraju odveo u mnogo različitih sektora, donijevši mu bogatstvo od 1,6 milijardi dolara. Sada je vlasnik, između ostalog, dvadesetak hotela, a u slobodno vrijeme opušta se ronjenjem. Ima 11 djece.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.