REGION

Prvi avion iz Londona sletio, ali bez Ante Todorića: Evo šta kažu njegovi advokati kada bi mogao stići

Avaz.ba

19.10.2017

Prvi avion iz Londona sletio je u 11.35 na Aerodrom Franjo Tuđman, ali bez Ante Todorića.

DNEVNIK.hr kontaktirao je dvojicu njegovih advokata koji su još u srijedu najavili da je krenuo prema Hrvatskoj i da bi u Hrvatsku mogao doći danas ili sutra.

Damir Čogurć rekao je kako se danas nije čuo sa svojim klijentom, ali je siguran da je krenuo prema Hrvatskoj.

- U Hrvatsku će doći danas ili sutra, ovo će se sasvim sigurno riješiti do kraja sedmice - rekao  je Čogurić.

Drugi advokat Ante Todorića Fran Olujić kaže kako se jutros čuo s klijentom i kako može potvrditi da je krenuo prema Hrvatskoj.

- Stići će danas ili sutra, iako je vjerojatnije sutra nego danas - izjavio je, ne želeći otkriti gdje se Ante Todorić tačno nalazi.

Naime, iz šturih informacija koje su do sada poznate javnosti prilično je nejasno otkuda u stvari u Hrvatsku stiže stariji sin Ivice Todorića, s obzirom na to da je Olujić i u srijedu rekao novinarima kako je njegov kijent na putu prema Hrvatskoj.

- On je negdje izvan Hrvatske. Ne znači da je negdje otkud se putuje dva dana - rekao je Olujić u srijedu.

A drugi Todorićev advokat Rajko Čogurić imao je tada drugačiji odgovor na pitanje gdje se nalazi stariji sin Ivice Todorića.

- Ante Todorić je u Londonu - bio je jasan Čogurić koji je u četvrtak poručio i kako ne postoji mogućnost da se Ante Todorić predomisli oko dolaska.

Podsjetimo, sud je jučer odlučio kako će se svi Agrokorovi menadžeri, osim Ivice Todorića, braniti sa slobode. Ivici Todoriću određen je jednomjesečni zatvor, ali i on se nalazi izvan Hrvatske i nije poznato gdje je. Nagađa se da bi i on mogao biti u Londonu, a ako se uskoro ne pojavi u Hrvatskoj, za njim će biti raspisana međunarodna potjernica.

Ne zna se ni gdje je drugi Todorićev sin Ivan Todorić. U redu letenja odnosno dolazaka na Zagrebački aerodrom nevedeno je kako danas stižu dva aviona iz Londona, u 11.35 i 14.05.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.