REGION

Crna Gora i BiH njeguju dobrosusjedsku politiku i regionalnu saradnju

cdm.me

27.2.2018

Tokom razgovora predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnadaka, konstatovano je da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose i saradnju zasnovanu na višestrukoj povezanosti.

-U kontekstu jačanja regionalne stabilnosti posebeno je istaknuta važnost njegovanja dobrosusjedske politike i regionalne saradnje, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Sagovornici su pozdravili nedavno usvojenu Strategiju o proširenju za Zapadni Balkan, u kojoj je jasno naznačena evropska perspektiva država regiona, kao i važnost vrednovanja individualnih dostignuća svake zemlje na putu ka Evropskoj uniji.

-Brajović je istakao da je za Crnu Goru, kao državu koja je najviše odmakla u procesu evropske integracije, poštovanje principa regate od izuzetne važnosti, pri čemu je potvrdio spremnost naše zemlje da svim državma Zapadnog Balkana pomogne na evropskom putu, ističu iz Skupštine.

Crnadak je naglasio da je teško zamisliti budućnost Zapadnog Balkana van konteksta Evropske unije, koji je važan za jačanje demokratije, institucija i vladavine prava.

Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama, te istaknuto da je preduslov intenzivnije ekonomske saradnje bolja infrastrukturna povezanost dvije zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.