REGION

Ivica Dačić poručio Bakiru Izetbegoviću: Gotovo je s tim da je BiH unitarna država

Ivica Dačić

Avaz.ba

10.8.2018

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za Prvu televiziju da se promijenila pozicija SAD po pitanju Kosova, kazavši da su "otvoreni da sagledaju sve prijedloge za neka kreativna i fleksibilna rješenja".

- Želim da podsjetim da se ja za prijedlog koji je iznio Vučić zalažem već desetak godina, to je jedino moguće i brzo rešenje koje može da otkloni taj akutni problem. Da li će do tog rješenja doći ili ne, previše je rano govoriti o tome - kazao je Dačić govoreći o zagovaranju ideje razgraničenja Srba i Albanaca.

Upitan da prokomentira izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je on “Miloševićev učenik koji uzalud pokušava da povuče paralele između Kosova i Republike Srpske“, Dačić je za Prvu televiziju izjavio “Bakir voli nastupati na takav način“.

Ja nemam ništa protiv toga da svako iznese svoje mišljenje. Izbori su u BiH i svako tu gleda neku svoju političku filozofiju i marketing. Bakire, gotovo je s tim da je BiH unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, mi imamo interes da živimo u miru - naveo je Dačić.

Dodaje da predstoje izbori u BiH i da svako tu gleda neku svoju političko-filozofsku i marketinšku priču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.