CRNA GORA

Otkrivena imena uhapšenih za planiranu likvidaciju u Baru

Od 12 ubistava koja su počinjena od početka godine, do sada je rasvijetljeno osam, dok je od 22 ubistva u pokušaju u istom periodu do sada rasvijetljeno 18

Jedro.me

Fosmedia.me

24.9.2018

FOS ekskluzivno saznaje da su uhapšeni i da im se na teret stavljaju sljedeća krivična djela: Enzan Ciriković (26) iz Peći - stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Eldar Nurković (26) iz Bara - stvaranje kriminalna organizacije, Đorđije Cicmil (25) iz Budve - stvaranje kriminalne organizacije i Milić Darko (25) iz Bara - stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je novinarima saopćio šef kriminalističke policije Enis Baković uhapšene su četiri osobe, i kako je naveo, radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi.

- Došli smo i do saznanja kome je naprava bila namijenjena, i 20. septembra uhapšeni su E.C, D.M. Đ.C, E.N - rekao je on i dodao da se dvije osobe traže.

Na pitanje novinara FOS-a kazao je ne zna gdje se ova lica nalaze, te da se radi o A.O. i A.J. 

- Ne mogu da preciziram da li je ovo nastavak obračuna, ali će se ispitati njihove uloge - kazao je Baković.

Uhapšenima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, i stavlja im se na teret stvaranje kriminalne organizacije, dok nekima od njih i podstrekivanje na pokušaj teškog ubistva i pokušaj teškog ubistva.

On je kazao da kada su u pitanju neriješena ubistva, to predstavlja njihov osnovni zadatak. 

Naveo je da je direktor UP Veselin Veljović formirao tim koji će se baviti neriješenim ubistvima, i da je on na njegovom čelu.

Podsjetimo, eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilograma eksploziva, i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod "Tri kule" u Baru.  

Kako je tad saopšteno iz UP, službenici Centra bezbjednosti (CB) Bar su oko 14 sati i 50 minuta obaviješteni da se na kolovoznoj traci na glavnoj barskoj saobraćajnici na bulevaru nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice i da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.

Iz policije su prilikom tog događaja podsjetili da su od početka godine preventivnim aktivnostima spriječili 20 likvidacija.

- Od 12 ubistava koja su počinjena od početka godine, do sada je rasvijetljeno osam, dok je od 22 ubistva u pokušaju u istom periodu do sada rasvijetljeno 18 - kaže se u saopćenju.

Na pres konferenciji će učestvovati pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, Specijalni državni tužilac Saša Čađenović, rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić i načelnik Centra bezbjednosti Bar Drago Spičanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.