SRBIJA

Protest kod Niša, mještani poručili: Govori glasnije da te čuju mrtvi

Navode da su više decenija isto zahtijevali od nadležnih u "Željeznici", ali da im do sada država nije izašla u susret

Mještani traže da se u rješavanje problema uključi Aleksandar Vučić. Printscreen

Blic.rs

23.12.2018

Nekoliko desetina mještana Donjeg Međurova, Čokota i okolnih sela u Srbiji okupilo se jutros na pružnom prijelazu u Donjem Međurovu, gdje se desila tragična saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo pet osoba, a 27 je povrijeđeno. 

Oni su blokirali put zahtijevajući hitno postavljanje rampi i zvučne signalizacije na ovom prijelazu, navodeći da se bar jednom godišnje na tom mjestu dešava tragedija.


Mještani navode i da su više decenija isto zahtijevali od nadležnih u "Željeznici Srbije", ali da im do sada država nije izašla ususret. Neki od mještana traže da se u lično u rješavanje problema uključi i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, smatrajući da se jedino njegovim angažovanjem problem može riješiti.

Miško Marić, predstavnik "Željeznica Srbije", obratio se okupljenima, rekavši da od 22. decembra radnik "Željeznice" svakodnevno dežura na prijelazu ispred koga se vozovi obavezno zaustavljaju prije prelaska, da bi se povećala sigurnost.

On je naveo da će u tom režimu raditi i ovaj pružni prijelaz do konačnog rješenja i postavljanja rampi, što nije zadovoljilo okupljene građane. Dok se on obraćao, mogli su se čuti povici okupljenih mještana koji su mu poručivali "govori glasnije da te čuju mrtvi".

- Ovo je 21. stoljeće, a ne srednji vijek. Odkud mi znamo da će radnik dolaziti i u večernjim satima i da će zaista svakog dana biti tu. To nije rješenje, tražimo hitno postavljanje rampi - kažu okupljeni.

Mještani ukazuju da su dva sela zavijena u crno u saobraćajnoj nesreći te da će se okupljati svake nedjelje u deset sati dok ne bude riješen problem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.