ZAGREB

Umalo tuča u Hrvatskom saboru između premijera Plenkovića i zastupnika Grmoje

Avaz.ba

16.1.2019

U Saboru Republike Hrvatske danas se umalo nije desila tuča između premijera Andreja Plenkovića i zastupnika MOST-a Nikole Grmoje.

Grmoja je u svom obraćanju kazao da je bio vrlo pristojan, te da je predsjednik Vlade bio nervozan, jer ga je, kako je kazao, razotrkio da radi za srpske interese.

- Govorite mi da su moji istupi jadni. Bio sam pristojan, dok je predsjednik Vlade vidno nervozan jer sam ga razotkrio da radi za srpske interese. Predsjednik Vlade radi za srpske interese - kazao je Grmoja nakon čega je sve krenulo.

Optužio je Plenkovića da je krenuo da se fizički obračuna sa njim, dok takve navode predsjednik Vlade demantira.

Međutim, na snimku koji su objavili hrvatski mediji, može se vidjeti da je Plenković žustro i naglo krenuo prema Grmoji, a da su ga ostali zastupnici zaustavili da dođe do njega.

- Gdje si ti bio, kao i anemični - kazao je Grmoja. Baš u tom momentu Plenković je krenuo ka Grmoji, ali između njih su stale kolege.

"Krenuo je prema meni i oni su ga jako teško zaustavili. Ne znam da li bi me udario, ali je želio doći do mene iznerviran, a ne znam šta bi bilo da je došao - prokomentarisao je MOST-ov zastupnik.

Premijer Plenković je nakon incidenta poručio da je samo htio razgovarati s Grmojom i pitati ga na koga misli da je veleizdajnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.