CRNA GORA

Zogović, Mandić i Knežević u pritvorskim prostorijama u Podgorici nakon sinoćnje burne sjednice

Osumnjičeni za napad i sprečavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti

Incident u Skupštini. Screenshot

E. Ma. / Avaz.ba

27.12.2019

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević iz Crne Gore zadržani su u policiji u Podgorici.

Kako su naveli iz tužilaštva, Zogović je osumnjičen za napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprečavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti.

Njima se na teret stavlja da su napali, odnosno sprečavali da radi Ivana Brajovića. 

Njih trojica su u pritvorskim prostorijama podgoričkog Centra bezbjednosti. 

Oni su uhapšeni sinoć nakon incidenta u Skupštini napravljenog nakon glasanja o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti. 

Osim njih, sinoć su uhapšeni i poslanici DF-a Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović. Među privedenima su bili i Mihailo Čađenović, Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević.

Predsjednik Vijeća za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković kazao je "Vijestima" da za ostale privedene osobe nema elemenata krivičnog djela i da su puštene kući nakon uzimanja izjave.

Sud za prekršaje ocijenit će jesu li poslanici DF-a Marina Jočić, Nebojša Medojević i Branko Radulović počinili neki prekršaj u plenarnoj sali Skupštine.

- Sva ostala lica nakon uzimanja izjava, njih 19, pušteno je kući - rekli su iz Vijeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.