CETINJE

Amfilohije saslušan u Tužilaštvu, smatra da nije prekršio mjere

Provjerit ćemo sve u uviđaju koji provodim, kaže tužilac Duško Milanović

Amfilohije: Saslušan u cetinjskom tužilaštvu. MCP

Avaz.ba

29.4.2020

Crnogorsko-primorski mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije Radović saslušan je danas u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu, potvrdio je tužilac Duško Milanović.

- On smatra da nije prekršio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti niti naredbe Ministarstva zdravlja, nego da je radio svoj posao i kazao je da se ne smatra odgovornim. Provjerit ćemo sve u uviđaju koji sprovodim i nakon toga će se donijeti odluka za njega i ostala lica koja su bila na sahrani 23. aprila - kazao je Milanović za Antenu M.

Kako je rekao, bit će još saslušanja i prikupljanja podataka nakon što je Mitropolit Amfilohije 23. aprila prisustvovao sahrani Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića.

Istražuje se da li je došlo do kršenja naredbi o sprečavanju širenja koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore. Najavljeno je da će biti saslušane i druge osobe koje su prisustvovale sahrani. 

- Ažurno postupamo, da ne špekulišemo sad koliko će vremena biti potrebno, mislim da ćemo relativno brzo završiti ovaj predmet – rekao je Milanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.