CETINJE

Saslušana direktorica bolnice zbog Amfilohija

Njihove izjave su, navodi se, dostavljene Tužilaštvu koje će utvrditi ima li elemenata krivične odgovornosti.

Amfilohije pozitivan na Covid-19. Mitropolija

G. M.

7.10.2020

Policijski inspektori saslušali su direktoricu bolnice "Danilo Prvi" Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je bilo povezano sa mitropolitom Amfilohijem.

Televizija Vijesti objavila je, pozivajući se na izvor iz vrha crnogorske policije, da je saslušanje sprovedeno da bi se provjerilo da li je sve u vezi sa boravkom Amfilohija u toj bolnici bilo u skladu sa mjerama Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Njihove izjave su, navodi se, dostavljene Tužilaštvu koje će utvrditi ima li elemenata krivične odgovornosti, prenosi Tanjug.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju kažu da nije formiran predmet o postupanju zaposlenih u bolnici "Danilo Prvi" u vezi liječenja mitropolita Amfilohija zbog optužbi da su mu uzeli test za koronavirus pod tuđim imenom.

- Obavještavamo vas da Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju nije formiralo predmet u liječenju mitropolita Amfilohija od strane zaposlenih u bolnici 'Danilo Prvi' na Cetinju - rekao je za portal Cdm zamjenik rukovodioca državni tužilac Duško Milanović.

Mitropolit Amfilohije je pozitivan na koronavirus i sinoć je primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) nakon što je testiran u cetinjskoj bolnici.

Kako je ranije saopćeno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, zdravstveno stanje Amfilohija je stabilno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.