CRNA GORA

Privedeni sveštenici SPC Šljivančanin i Ćalić

Sinoć su u više gradova održane litije protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Sa sinoćnjeg okupljanja. Pobjeda

Avaz.ba / Antena M

15.6.2020

Sveštenici SPC Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić privedeni su zbog toga što je na litijama održanim sinoć bilo više od 200 ljudi, što je kršenje mjera NKT-a.

Šljivančanin je sinoć, u društvu advokata otišao u Centar bezbjednosti u Podgorici gdje je dao izjavu o okupljanju. Ispred zgrade Centra bezbjednosti, kako prenosi Pobjeda, podršku su mu dali sveštenici SPC.

Sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Željko Ćalić zadržan je u stanici policije Danilovgrad zbog jučerašnje litije u tom gradu, objavljeno je na Facebook stranici Crkvene opštine Danilovgrad.


Šljivančanin dao izjavu o okupljanju. Pobjeda

- Večeras je naš otac Željko zadržan u policijskoj stanici zbog održavanja litije u Danilovgradu. Određen broj parohijana je već ispred policijske stanice da na miran način izrazi protest protiv ovog čina - navodi se u objavi.

Podsjetimo, sinoć su u više gradova održane litije protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Prema nezvaničnim informacijama Antene M, sinoć je na javnim okupljanjima u pokretu i molebanima učestvovalo preko 17 hiljada vjernika. Najviše ih je bilo u Podgorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.