KORONAVIRUS

Dvoje preminulih u Novom Pazaru, situacija u Sjenici se smiruje

U posljednja 24 sata zabilježena su dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš.

U posljednja 24 sata zabilježena su dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš. Agencije

Avaz.ba

11.7.2020

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek u razgovoru za RTS je rekao da je, nakon dramatične noći između četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu danas nešto bolja.

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći primljeno je 40 ljudi. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkoj ventilaciji i tri na neinvazivnoj.

U posljednja 24 sata zabilježena su dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš.

- Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti - rekao je Đerkel.

Prema njegovim riječima, covid odjeljenje u Sjenici je zatvoreno, a s radom nastavljaju sve četiri covid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

Prema riječima direktora tamo se primjećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Jučer je u sve četiri covid ambulante pregledano 175 pacijenata. 

- Daleko smo od dobrog stanja, ali svaki milimetar naprijed znači - rekao je Đerkel.

Dodaje da je stanje u Tutinu za sada pod kontrolom:

- Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande. Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete i da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice - rekao je Đerkel za RTS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.