POZIV TURISTIČKIH RADNIKA

Hodžić: Crna Gora da liberalizuje ulazak građanima Srbije i regiona

Letovi nisu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu, rekao Hodžić

A. J.

8.10.2020

Hodžić: Najviše pogođena djelatnost. Agencije

Asocijacija turističkih agencija Crne Gore poziva Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti da razmotri zahtjev turističke privrede, te otvori granice Crne Gore, odnosno liberalizuje ulazak građanima Srbije i regiona koji žele da putuju u Crnu Goru, kao što su i one to učinile, piše cdm.me.


- Naime, od početka pandemije, najviše pogođena djelatnost u našoj državi, ali i u svijetu je turizam. Trebaće dosta vremena da se ova značajna branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo kako bi nastavila da uspješno funkcioniše - kazao je predsjednik Asocijacije Orhan Hodžić.


On ističe da sa trenutnim formalnostima za ulazak u Crnu Goru, odnosno još uvijek potrebnim testovima, u najvećoj mjeri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija "Montenegro Airlines" i drugi pružaoci usluga, jer zbog formalnosti i dodatnih troškova korisnicima usluga, kretanja putnika nema u zadovoljavajućem broju.

- Letovi nisu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahtijeva i za naše građane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati. Činjenica je da nas danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100.000 stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak građana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih - kazao je Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.