ŠOKANTNO

Ruskinja pokušala prodati bebu za 3.000 funti kako bi kupila čizme

Sa Facebook grupe “Stop prodaji djece” kazali su kako Gadzijeva nije izgledala zabrinuto što bi njeno dijete moglo pasti u ruke kriminalaca

Tokom ispitivanja priznala krivicu. Agencija

Z. K.

13.10.2020

Ruskinja Luiza Gadzijeva, koja je majka četvero djece,porijeklom iz Dagestana nalazi se u pritvoru poslije hapšenja usljed pokušaja prodaje tek rođenog djeteta.  Luiza je probala da za 3.000 funti proda bebu od sedam dana s kojom je tek došla kući iz porodilišta, piše Mirror. 


Crno tržište

Kao opravdanje policiji, djevojka je navela snažnu potrebu za operacijom grudi koje je namjeravala da učvrsti i poveća, ali i kupovinu novih pari čizama. 

- Sjedila sam sa sestrom pred porođaj u kući i vidjele smo neke fantastične čizme u novom katalogu prodavnice. Znale smo da nikada nećemo imati novac za njih. Također, oduvijek su mi momci govorili da su mi grudi suviše mlitave i male i željela sam da jednom poradim na sebi - rekla je Luiza šokiranim policajcima.


Dijete je preuzeo Centar za socijalni rad. Agencija

Ispostavilo se da je sa sestrom već razradila plan da putem crnog tržišta proda bebu. Čak se iznenadila informacijom od sestre koliko se parova javilo da je kupi.

Nećkala se

Prilikom ispitivanja, Luiza je navela i predstavnike jedne grupe na internetu koja se bavi ubjeđivanjem majki da ne prodaju bebu, kako su pokušali da utječu na nju da promijeni odluku. 

- Pokušali smo da je ubijedimo da to ne čini. Vidjeli smo da se nećka, ali izgleda nismo uspjeli u tome prije vas - rekli su sa Facebook grupe “Stop prodaji djece” koju je Luiza navela policajcima te su dodali kako Gadzijeva nije izgledala zabrinuto što bi njeno dijete moglo pasti u ruke kriminalaca.

Tokom ispitivanja, žena se u potpunosti izjasnila krivom. Dijete je u međuvremenu preuzeo Centar za socijalni rad. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.