COVID-19

Od korone u Srbiji umrlo još 17 osoba

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 158 pacijenata.

Sve više zaraženih. Arhiv

G. M.

13.11.2020

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 14.116 osoba, njih 3.499 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 17 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 158 pacijenata, prenosi "Blic".

Dan nakon održane sjednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon je objelodanio spisak mjera koje su on i njegove kolege predložile Vladi, a kako navodi one bi uskoro trebale biti donijete.

- Osnovno je da se sve mjere koje su do sad donijete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru posebno u pješački zonama. Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja ne rade poslije 18 sati. Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mjera na dvije sedmice. Oročena mjera bi podrazumijevala da se sagleda njen efekat nakon dvije sedmice - kazao je Kon.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.