NOVE MJERE

Sjeverna Makedonija proglasila stanje krize

Savjet bezbjednosti Severne Makedonije predložio je juče vladi da proglasi krizno stanje na cijeloj teritoriji zemlje u trajanju od 30 dana

Krizno stanje trajat će 30 dana. ARHIV

A. F.

20.11.2020

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da proglasi stanje krize na teritoriji te zemlje, kako bi spriječila širenje koronavirusa i ugrožavanje zdravlja ljudi, koje počinje večeras, saopćeno je iz vlade.

Savjet bezbjednosti Severne Makedonije predložio je juče vladi da proglasi krizno stanje na cijeloj teritoriji zemlje u trajanju od 30 dana. 

Vlada o proglašenju stanja krize treba da obavijesti predsjednika države i predsjednika parlamenta.

Vlada će takođe predložiti da predsjednik donese odluku o učešću dijela pripadnika vojske u odgovoru na krizu, prenosi MIA. 

Vlada je donijela odluku i da glavni štab Centra za upravljanje krizom odmah započne izradu akcionog plana za prevenciju i upravljanje korona-krizom.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski naglasio je nakon jučerašnje sjednice Savjeta bezbjednosti da proglašenje kriznog stanja ne znači i policijski čas, već da je riječ o dodatnim obavezama koje će dobiti institucije u borbi protiv virusa kovid-19.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.