CRNOGORSKI ŠEF DIPLOMATIJE

Radulović: Protjerivanje ambasadora Srbije bio je ishitren čin

Nova crnogorska Vlada će odnose sa Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima, rekao je Radulović

Radulović: Uzajamno uvažavanje. Twitter

Avaz.ba

9.12.2020

Nova crnogorska Vlada gradit će odnose sa Srbijom na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima, a protjerivanje srpskog ambasadora Vladimira Božovića je ishitren čin, izjavio je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović.


On je istakao da je cilj nove Vlade Crne Gore ozdravljenje sveukupnih odnosa sa Srbijom po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari.


- Uskraćivanje gostoprimstva ambasadorima zasigurno nije mjera dobrosusjedskih odnosa, već ishitren čin. Nova crnogorska Vlada će odnose sa Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima - rekao je Radulović za podgorički "Dan".


On je naveo da će Ministarstvo spoljnih poslova iskoristiti sve mehanizme redovne diplomatske, prije svega, bilateralne komunikacije sa Srbijom, da u okviru svojih ovlašćenja doprinese rješavanju pitanja izručenja Svetozara Marovića Crnoj Gori.


Skupština Crne Gore je 4. decembra izabrala novu Vladu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.