REAGIRANJA

Kabinet Đukanovića: Joanikije nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala

Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, političkim i uličarskim rječnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku, navodi se u reakciji Kabineta

Đukanović odgovorio Joanikiju. Antena M

G. M. / Antena M

11.12.2020

- Iznenađuje današnje reagovanje administratora Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Joanikija na nedavni intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića - saopćeno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Podsjetimo, mediji su prenijeli da se episkop budimljansko nikšićki i administrator MCP Joanikije obratio Đukanoviću i naveo da nedavno preminulog mitropolita Amfilohija pokušava da uznemiri i na onom svijetu, prenosi Antena M.

Iz Kabineta Đukanovića poručuju:

- Iznenađuje današnje reagovanje Joanikija na nedavni intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kao nekog ko nikada nije bio sudionik tih razgovora, niti mu je bilo omogućeno da njima prisustvuje. Prema tome, govori o nečemu što ne zna, i ne može znati, čemu nije bio dorastao ni tada, ni sada. Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, političkim i uličarskim rječnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku - navode iz Kabineta.

Dodaje se da je „sasvim jasno da je njegovo oglašavanje, iako smišljano nekoliko dana, besmisleno osim ukoliko za cilj nije imao još jači prodor na crnogorsku političku scenu, na kojoj se očigledno bolje osjeća“.

- Njegov rječnik i "vjerodostojnost" njegovih tvrdnji najbolje govore o njemu samom – stoji u saopćenju Kabineta.

Joanikije je reagovao na izjavu Đukanovića u intervjuu agenciji Beta, koji je kazao "da živi za dan kada će se ustanoviti ko je uknjižavao crkvenu imovinu 90-ih godina i kasnije."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.