PREDSJEDNICA EK

Fon der Lejen: Spremni smo da podržimo izgradnju pruge od Beograda do Sjeverne Makedonije

Vučić je ranije najavio da će s Ursulom fon der Lejen razgovarati i o realizaciji "najvećeg ikada infrastrukturnog projekta

Vučić i Fon der Lejen. Instagram

Fu. M.

26.4.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu s predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen (Layen).

Razgovarali su o ubrzanju eurointegracionog puta Srbije kroz primjenu nove metodologije pristupanja, kao i kroz ubrzanje reformskih procesa, a naročito napretka vladavine prava u Srbiji.

Vučić je najavio da će s Ursulom fon der Lejen razgovarati i o realizaciji "najvećeg ikada infrastrukturnog projekta", koji bi uz pomoć EU trebalo da se realizira i „promijeni Srbiju“.

Nakon razgovora s Vučićem, predsjednica Evropske komisije je napisala na svom Twitter nalogu da je s predsjednikom Srbije razgovarala o borbi protiv koronavirusa, ekonomskim mjerama za oporavak od pandemije, eurointegracijama Srbije s akcentom na daljim reformama u polju vladavine prava, nastavku dijaloga Beograda i Prištine i obnovi željezničke pruge koja povezuje Srbiju i Sjevernu Makedoniju, koju će podržati Evropska unija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.